Ficăţei cu sos de roşii

Printeaza

Ficăţei cu sos de roşii

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 50 ml ulei de măsline
  • 400 g ficat de pui
  • o lămîie
  • 250 g unt
  • 500 ml lapte dulce
  • sare, piper
  • busuioc
  • sos de roşii
  • pîine integrală

Preparare:

Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un vas cu laptele dulce. Se lasă să stea minimum 30 de minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare.

Făina se pune într-o farfurie adîncă, se amestecă bine cu sare, cu piper şi cu busuioc tocat.

Intr-o cratiţă se topeşte jumătate din cantitatea de unt, împreună cu uleiul de măsline, şi cînd s-a înfierbîntat se pun ficăţeii trecuţi prin amestecul de făină şi condimente.

Se prăjesc la foc potrivit pe toate părţile, pînă capătă o culoare aurie spre maroniu, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant.

Intr-un ibric se pune restul de unt, se topeşte, se adaugă sucul şi coaja de la lămîie. Se fierbe timp de două-trei minute, se opreşte focul, se strecoară şi se toarnă peste ficăţeii de pui.

Se servesc fierbinţi, cu sos de roşii amestecat cu busuioc tocat şi pîine integrală.

Ficăţei cu sos de roşii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac ficateii de pui. Sa-i gatesc si eu cu sos de rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.