Ficatei cu verdeturi in foitaj

Printeaza

O reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana.

Ingrediente:Ficatei cu verdeturi in foitaj

  • 500 g ficatei de pui
  • 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon
  • 500 g aluat de foitaj
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Spalati ficateii de pui, scurgeti-i de apa, stergeti-i cu servetele si presarati-i cu sare si piper. Curatati spalati si taiati ceapa julienne. Caliti in ulei ceapa, 1-2 minute, apoi puneti ficateii de pui si caliti-i, imrpeuna cu ceapa pana cand se patrund bine si se rumenesc usor.

Amestecati intr-un castron ficateii caliti cu morcovul dat pe razatoarea mare, verdeturile fierte, staoarse bine de apa si tocate, ouale, sare si piper dupa gust.

Intindeti intr-un vas termorezistent aluatul de foitaj, lasand jumatate din el rasfrant peste o margine laterala a acestuia.

Puneti amestecul de ficatei si verdeturi si acoperiti-l cu partea de aluat ramasa afara din vas.

Presati pe margini aluatul perforati-l in 2-3 locuri, pe mijloc, apoi ungeti-l cu smantana. Puneti vasul in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit circa 35-40 de minute.

Ficatei cu verdeturi in foitaj

Ficatei cu verdeturi in foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.