Ficatei cu verdeturi in foitaj
PrinteazaO reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana.
- 500 g ficatei de pui
- 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon
- 500 g aluat de foitaj
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 1 morcov
- 2 oua
- 2 linguri smantana
Mod de preparare:
Spalati ficateii de pui, scurgeti-i de apa, stergeti-i cu servetele si presarati-i cu sare si piper. Curatati spalati si taiati ceapa julienne. Caliti in ulei ceapa, 1-2 minute, apoi puneti ficateii de pui si caliti-i, imrpeuna cu ceapa pana cand se patrund bine si se rumenesc usor.
Amestecati intr-un castron ficateii caliti cu morcovul dat pe razatoarea mare, verdeturile fierte, staoarse bine de apa si tocate, ouale, sare si piper dupa gust.
Intindeti intr-un vas termorezistent aluatul de foitaj, lasand jumatate din el rasfrant peste o margine laterala a acestuia.
Puneti amestecul de ficatei si verdeturi si acoperiti-l cu partea de aluat ramasa afara din vas.
Presati pe margini aluatul perforati-l in 2-3 locuri, pe mijloc, apoi ungeti-l cu smantana. Puneti vasul in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit circa 35-40 de minute.
Ficatei cu verdeturi in foitaj
Pofta buna!