Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez
PrinteazaFicaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt, ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.
- 500 g ficat
- 500 g ciuperci
- 50 g unt
- 1 ceapa mare
- 100 g unt
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 g orez
- 150 g cascaval
- 1/2 pahar vin alb
- 4 rosii
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile şi le tai bucăţi. Toci ceapa, o pui împreună cu ciupercile în cratiţă cu 50 g unt şi laşi pe foc mic să fiarbă în zeama lor. Cureţi roşiile de pieliţe şi seminţe şi le tai mărunt. Toci mărarul mărunt şi îl adaugi în cratiţa cu ciuperci, apoi laşi să fiarbă în sosul lor.
Când au scăzut, torni vinul, adaugi sare, piper şi le mai fierbi puţin. Pui ficaţii pe foc cu 100 g unt, într-o tigaie cu coadă şi laşi să se prăjească, stropindu-i din când în când cu puţină apă, ca să nu se usuce. Fierbi orezul în supa de pasăre.
Când totul este gata, aranjezi astfel mâncarea: amesteci ficaţii în tocăniţa de ciuperci şi îi torni într-o farfurie mare adâncă, lei o cescută de cafea mai mărişoară, o ungi cu unt şi o umpli cu orez, apăsând bine orezul. Răstorni orezul pe marginea farfuriei cu ciuperci, în grămăjoare, la mică distanţă între ele, iar deasupra presari caşcaval ras.
Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez
Pofta buna!
Mie tot timpul imi eis ficatii de pui uscati, si nu-mi plac