Fidea cu legume
PrinteazaFidea cu legume din: fidea, carne, legume, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, amidon, ulei.
- 250 g fidea din orez
- 250 g carne dezosată de pui
- 250 g legume congelate
- 1 ceapă mai mică
- 1 căţel usturoi
- 1 linguriţă ghimbir pisat
- 1 linguriţă sos de soia condimentat
- 2 linguri sos dulce de soia
- 1 lingură amidon
- 2 linguri ulei de soia
Mod de preparare:
Fideaua se lasă câteva minute în apă clocotită, fără să se mai afle oala pe foc, sub capac, se scoate cu o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Carnea de pui se lasă să se marineze, aproximativ o jumătate de oră, într-un amestec de amidon, jumătate din ghimbir şi sosurile de soia.
Usturoiul, restul de ghimbir şi ceapa, tăiate mărunt, se pun la făcut într-o tigaie cu două linguri de ulei, bine încins înainte.
După aproximativ trei minute, în care tigaia se agită continuu pe foc, se adaugă legumele congelate şi se mai lasă încă cinci minute, continuându-se periodic operaţiunea de agitare.
Când sunt gata se lasă tigaia la cald. Se prăjeşte carnea de pui, într-o altă tigaie cu uleiul bine încins înainte şi, când este gata, se scurge uleiul.
Se repune tigaia pe foc, adăugându-se fideaua şi legumele. Se lasă până se încălzesc bine şi încep să îşi degajă aroma.
Pofta buna!