Fidea cu pui şi caise
PrinteazaO reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare, piper, ulei, morcov, porumb, marar.
- 200 g fidea de orez
- 500 g caise
- două piepturi de pui
- o ceapă roşie
- o ceapă albă
- două linguri cu miere
- 100 g zahăr tos
- un ardei iute mic
- 75 ml oţet de mere
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- un morcov
- 50 g boabe de porumb
- mărar
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie bucăţi mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un castron.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se căleşte în puţin ulei încins. Caisele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie cubuleţe şi se pun într-o oală împreună cu ceapa tocată mărunt.
Se adaugă mierea, zahărul tos, ardeiul iute tocat mărunt şi oţetul de mere. Se condimentează, se adaugă o lingură cu ulei, se amestecă şi se fierbe totul până scade şi devine ca un sos. Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se pune într-un bol.
Se adaugă bucăţile de carne, morcovul călit, ceapa roşie tăiată peştişori, boabele de porumb şi se amestecă.
Fidea cu pui şi caise
Pofta buna!