Fidea de orez cu legume si porumb
PrinteazaFidea de orez cu legume si porumb din: fidea de orez, morcovi, fasole, porumb, ardei, ceapa, mazare, linte, ulei, ulei de susan, sare, piper, sos de ardei iute.
Ingrediente:
- 150 g fidea de orez
- 200 g morcovi baby
- doi morcovi
- 400 g fasole verde
- 200 g porumb din conservă
- doi ardei capia
- o ceapă
- 200 g mazăre
- 100 g linte
- 50 ml ulei de susan
- 75 ml ulei
- sare
- piper
- sos de ardei iute
Mod de preparare:
Morcovii baby, morcovii, fasolea şi mazărea se fierb separat în apă cu sare.
Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un bol împreună cu mazărea şi morcovii baby.
Morcovii mari se taie rondele şi se pun peste celelalte legume.
încinge tot uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa tocată mărunt cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi bastonaşe mici şi se mai ţin două minute pe foc.
adaugă legumele fierte, porumbul scurs de apă şi lintea fiartă. Se adaugă jumătate de cană cu apă, se condimentează, se amestecă şi se ţin pe foc zece minute sau până se evaporă apa.
acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Fideaua de orez se opăreşte în apă clocotită, se scurge şi se pune în farfurii.
aşază deasupra legumele şi se serveşte totul imediat.
Fidea de orez cu legume si porumb
Pofta buna!