Fidea de orez cu legume si porumb

Printeaza

Fidea de orez cu legume si porumb din: fidea de orez, morcovi, fasole, porumb, ardei, ceapa, mazare, linte, ulei, ulei de susan, sare, piper, sos de ardei iute.

Ingrediente:

  • 150 g fidea de orez
  • 200 g morcovi baby
  • doi morcovi
  • 400 g fasole verde
  • 200 g porumb din conservă
  • doi ardei capia
  • o ceapă
  • 200 g mazăre
  • 100 g linte
  • 50 ml ulei de susan
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Morcovii baby, morcovii, fasolea şi mazărea se fierb separat în apă cu sare.

Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un bol împreună cu mazărea şi morcovii baby.

Morcovii mari se taie rondele şi se pun peste celelalte legume.

încinge tot uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa tocată mărunt cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi bastonaşe mici şi se mai ţin două minute pe foc.

adaugă legumele fierte, porumbul scurs de apă şi lintea fiartă. Se adaugă jumătate de cană cu apă, se condimentează, se amestecă şi se ţin pe foc zece minute sau până se evaporă apa.

acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Fideaua de orez se opăreşte în apă clocotită, se scurge şi se pune în farfurii.

aşază deasupra legumele şi se serveşte totul imediat.

Fidea de orez cu legume si porumb

Fidea_de_orez_cu_legume_si_porumb

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.