Fidea cu frisca, nuci si bezea
PrinteazaFidea cu frisca, nuci si bezea din: fidea, unt, apa, zahar tos, frisca, nuci, migdale, zeamă de lămâie, ou, sare, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 200 g fidea
- 100 g unt
- 100 ml apă
- 100 g zahăr tos
- 200 ml frişcă
- 50 g nuci
- 50 g migdale
- 50 ml zeamă de lămâie
- 1 albuş
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pui rondelele de fidea într-o tăviţă tapetată cu hârtie de copt.
Topeşti untul şi stropeşti rondelele cât mai uniform, cu unt topit. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumeneşte fideaua.
Din apă şi zahărul tos, faci un sirop la care adaugi 45 ml zeamă de lămâie.
Torni acest sirop peste fideaua fierbinte şi laşi să se însiropeze, până când fideaua se înmoaie şi se răceşte.
Baţi frişca şi încorporezi migdalele şi nucile prăjite şi tăiate mare.
Aşezi într-o tavă jumătate dintre rondele. Baţi albuşul spumă tare, împreună cu sarea, 1 linguriţă zeamă de lămâie şi zahărul pudră.
Ornezi rondelele care se rumenesc în cuptor, la foc iute.
Pui frişcă peste rondelele pe care nu le-ai copt a doua oară şi le suprapui pe cele cu bezea, care s-au răcit.
Fidea cu frisca, nuci si bezea
Pofta buna!