Fidea de orez cu creveti si sos din: creveti, broccoli, midii, ceapa, curry, coriandru, rosii, ulei de masline, pasta de ardei, lapte de cocos, ardei capia, fidea de orez, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g creveti 500 g broccoli 400 g midii o ceapa 1 lingurita cu curry 2 g coriandru pudra 3 rosii 150 […]
Fidea cu lapte si sofran
PrinteazaFidea cu lapte si sofran din: fidea, lapte, fistic, migdale, zahar, miere, portocala, scortisoara.
- 250 g fidea
- 750 ml lapte
- 50 g fistic
- 50 g migdale
- 1 ceaşcă cu zahăr
- 2 linguri de miere
- 1 baton de scorţişoară
- 1 portocală
Mod de preparare:
Fierbe fideaua împreună cu laptele, batonul de scorţişoară şi un praf de sare într-o crăticioară semi-acoperită, la foc mic.
După 3 minute de la primul clocot, adaugă zahărul, cele două linguri de miere, fisticul, migdalele (uscate 2 minute în cuptorul bine încins, apoi râşnite nu prea fin), coaja şi sucul portocalei. Amestecă bine şi ia de pe foc.
Lasă preparatul deoparte, acoperit ermetic timp de 10 minute. Serveşte-l cald sau rece.
Fidea cu lapte si sofran
Pofta buna!
poate iti place si:
Fidea de orez cu creveti si sos
Budincă de fidea cu fructe
O reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe […]
Pofta buna!