Fidea cu nucsoara
PrinteazaFidea cu nucsoara din: pastarnac, fidea, ceapa, ulei, nucsoara, mustar, sirop de artar, mustar, sare, piper.
- 400 g păstârnac
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 300 g păstăi de mazăre dulce
- 3-4 linguri ulei de arahide
- sare
- piper
- nucşoară
- pulbere de muştar
- 3-4 linguri sirop de arţar
- 2-3 linguri muştar
- ulei de arahide pentru prăjit
- 120 g fidea
Mod de preparare:
Se curăţă păstârnacul şi se taie cuburi mici. Se curăţă ceapa verde, se spală, se lasă la scurs si se taie în bucăţi de 2-5 cm. Se curăţă păstăile de mazăre, se spală şi se lasă la scurs.
Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc legumele pe porţii 3-4 minute amestecând continuu. Se condimentează cu mirodenii, se scot din wok si se lasă la scurs.
Se amestecă siropul de arţarcu muştarul în uleiul rămas de la prăjit şi se încălzeşte totul cu grijă. Se adaugă din nou legumele şi se glazurează.
Se iau de pe foc şi se păstrează calde.
Se curăţă wokul şi se încălzeşte suficient ulei de arahide pentru prăjit. Fideaua se prăjeşte pe porţii până devine crocantă.
Pofta buna!