Fidea de orez cu mustar si ardei iute
PrinteazaO reteta de fidea de orez cu mustar si ardei iute din: fidea de orez, fulgi de nuca de cocos, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, cumin, frunze de dafin, ceapa verde si poppadom.
- 225 g fidea de orez
- 25 g fulgi de nuca de cocos neindulciti
- sare
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 jumatate lingurita seminte de mustar negru
- 1 ardei iute verde tocat si fara seminte
- 1 ardei iute uscat tocat si fara seminte
- 1 jumatate lingurita cumin
- 12 frunze de dafin (optional)
- 5 cepe verzi tocate
Ornare:
- 4 poppadom (lipii indiene din faina de linte) prajite
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa la fiert. Se rupe fideaua si se lasa deoparte. Se pune nuca de cocos intr-un castronel cu un varf de sare, se acopera cu 150 ml de apa clocotita si se lasa deoparte.
Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie care nu lipeste, apoi se adauga semintele de mustar. Cand semintele incep sa sara, se pun ardeii iuti, cuminul si dafinul (optional), calindu-se 20-25 de secunde. Se adauga ceapa verde si se mai caleste 2 minute.
Se adauga fideaua, 450 ml de apa clocotita, nuca de cocos si apa in care a stat, apoi se da focul mai mare. Dupa primul clocot se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se fierbe 10-12 minute, amestecand ocazional, pana cand este absorbita toata apa.
Se imparte fideaua in castroane si se serveste cu bucati de lipie.
Fidea de orez cu mustar si ardei iute
Pofta buna!