Fidea de orez cu sos de coacăze
PrinteazaFidea de orez cu sos de coacăze din: fidea de orez, coacaze rosii, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, ciocolata alba, zahar tos, zahar vanilinat, coniac.
Ingrediente:
- 200 g fidea de orez
- 400 g coacaze rosii
- 400 ml frisca
- 300 g ciocolata neagra
- o lingurita cu scotisoara
- 100 g banuti de ciocolata alba
- 75 g zahar tos
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- 60 ml coniac
Mod de preparare:
Frişca se pune la fiert la bain-marie împreună cu ciocolata neagră şi un pliculeţ de zahăr vanilinat.
Când s-a topit ciocolata, se ia de pe foc, se lasă să se răcească complet şi se introduce la rece pentru o oră.
Se mixează câteva minute, până devine cremoasă, apoi se păstrează la rece.
Intr-o crăticioară se caramelizează zahărul tos, se pun 300 g de coacăze roşii, puţină apă şi se lasă să fiarbă zece minute la foc mic.
Se adaugă coniacul şi zahărul vanilinat rămas, se mai ţin două minute pe foc, apoi se pun într-un bol şi se pasează cu un blender.
Fideaua de orez se opăreşte în apă clocotită câteva minute, se scurge de apă, se aşază pe platouri şi de jur-împrejur se pune sosul de coacăze răcit.
Se toarnă deasupra crema de ciocolată, se presară cu scorţişoară, se decorează cu restul de coacăze roşii şi bănuţii de ciocolată albă şi, astfel pregătită, fideaua de orez cu sos de coacăze se serveşte imediat.
Fidea de orez cu sos de coacăze
Pofta buna!