Figaro
PrinteazaFigaro
- 150 g unt
- 3 linguri zahăr pudră
- 4 ouă
- 250 g făină
- coaja şi zeama de la 1/2 lămîie
- 1 praf de vanilie
- un vîrf de cuţit de bicarbonat
- 150 g zahăr
- 150 g nuci pisate
- 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută
Mod de preparare:
Se freacă untul cu trei linguri de zahăr pudră, se adaugă gălbenuşurile pe rînd. Se amestecă bine, se pune zeama şi coaja de lămîie rasă, bicarbonatul şi vanilia şi se frămîntă cu făina.
Se întinde o foaie de grosimea degetului şi se aşază în tavă; se dă la cuptor la foc mic.
Cînd foaia a crescut şi începe să prindă coajă, se scoate tava din cuptor şi cît se poate de repede se întinde peste ea un strat de marmeladă sau dulceaţă, peste care se toarnă albuşurile spumă din cele 4 ouă, amestecate cu 150 g zahăr şi cu nucile pisate.
Se dă din nou la cuptor ca să se coacă.
Cînd este gata, se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie bucăţi pătrate sau dreptunghiulare.
Pofta buna!