Figaro

Printeaza

Figaro

Ingrediente:Figaro

  • 150 g unt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • coaja şi zeama de la 1/2 lămîie
  • 1 praf de vanilie
  • un vîrf de cuţit de bicar­bonat
  • 150 g zahăr
  • 150 g nuci pisate
  • 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu trei linguri de zahăr pudră, se adaugă gălbe­nuşurile pe rînd. Se amestecă bine, se pune zeama şi coaja de lămîie rasă, bicarbonatul şi vanilia şi se frămîntă cu făina.

Se întinde o foaie de grosimea degetului şi se aşază în tavă; se dă la cuptor la foc mic.

Cînd foaia a crescut şi începe să prindă coajă, se scoate tava din cuptor şi cît se poate de re­pede se întinde peste ea un strat de marmeladă sau dulceaţă, peste care se toarnă albuşurile spumă din cele 4 ouă, ames­tecate cu 150 g zahăr şi cu nucile pisate.

Se dă din nou la cuptor ca să se coacă.

Cînd este gata, se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie bucăţi pătrate sau dreptunghiulare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.