Figurine de Paste

Printeaza

Figurine de Paste din: zahar, oua, unt, faina, nuci, lamaie, rom, sare, zahar vanilat, nuca de cocos verde, bomboane colorate, jeleuri, cocos alb, frisca, lapte, intaritor frisca, covrigei, cacao.

Ingrediente:Figurine de Paste

  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g unt
  • 250 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 lingură rom
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 3-4 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru decor:

  • 1 pungă nucă de cocos verde
  • bomboane colorate
  • câteva jeleuri
  • 1 pungă nucă de cocos alb
  • 1 pachet frişcă
  • 150 ml lapte pentru frişcă
  • 1 pliculeţ întăritor frişcă
  • câţiva covrigei
  • 1 linguriţă cacao

 

Mod de preparare:

Zahărul îl freci cu untul până devine spumos, după care adaugi gălbenuşurile pe rând, coaja de lămâie rasă, romul, sarea, nucile şi făina. Frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 30 de minute la rece. Din acest aluat formezi nişte figurine în formă de iepuraşi, oiţe şi ouă.

Dacă nu ai forme, poţi căuta pe internet planşe de colorat, le scoţi la imprimantă, le decu­pezi şi aşa faci figurinele. Le aşezi pe o tavă unsă cu ulei şi le bagi la cuptor pentru 20-25 de minute, iar după ce se răcesc le decorezi. Iepuraşii îi îmbraci în frişcă, apoi le pui nucă de cocos albă pe deasupra.

Foloseşti bomboanele colorate pentru ochi şi năsuc, iar mustăţile le faci din covrigei. Oiţele le îmbraci în frişcă, iar ochii şi gura le faci din frişcă amestecată cu cacao. Ouăle la fel, le pui prima dată frişcă, apoi nuca de cocos şi pentru a le „vopsi”, foloseşti bombonele colorate, pe care le aşezi una lângă alta.

Aşezi figu­rinele pe un platou şi presari pe deasupra nuca de cocos verde, pentru a imita iarba

 

Figurine de Paste

Figurine de Paste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.