Ardei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat) 1 borcan de ardei mici conservaţi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt 5 linguri de ulei de măsline Mod de preparare: Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă […]
File de bacala (morun uscat)
PrinteazaFile de bacala (morun uscat) din: file de bacala, ceapa, otet si sare.
Ingrediente:
- 500 gr file de bacala (peşte uscat)
- 1 ceapă mai mare
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Bacalaul se taie bucăţi, se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform principiului general şi punem peştele în el.
Peste peşte punem ceapa tăiată felii şi frigem 3-4 minute, până când peştele se desprinde de vas, astfel că putem să-l întoarcem pe partea cealaltă.
După ce l-am întors pe partea cealaltă şi am făcut focul mic, acoperim vasul (cu capacul) şi mai fierbem înfundat încă 5 – 8 minute.
Pofta buna!
Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit […]
Incoming search terms:
- peste bacala