File de bacala (morun uscat)

Printeaza

File de bacala (morun uscat) din: file de bacala, ceapa, otet si sare.

 

Ingrediente:

  • 500 gr file de bacala (peşte uscat)
  • 1 ceapă mai mare
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Bacalaul se taie bucăţi, se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform principiului general şi punem peştele în el.

Peste peşte punem ceapa tăiată felii şi frigem 3-4 minute, până când peştele se desprinde de vas, astfel că putem să-l întoarcem pe partea cealaltă.

După ce l-am întors pe partea cealaltă şi am făcut focul mic, aco­perim vasul (cu capacul) şi mai fier­bem înfundat încă 5 – 8 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ardei cu batog uscat

Ardei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat) 1 borcan de ardei mici conservaţi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt 5 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă […]

 

 

Bacalao a la Vizcaina

Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit […]

 

 

Incoming search terms:

  • peste bacala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.