File de berbecuţ cu legume

Printeaza

O reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura, sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet si grasime.

Ingrediente:File de berbecuţ cu legume

  • 1 ceapă de mărime medie
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 1 lingură untură
  • sare
  • chimen măcinat
  • 250 g carne de berbec
  • 150 g carne de porc
  • 1 căţel de us­turoi
  • 1 ou
  • piper
  • pesmet
  • grăsime pentru prăjit

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile spălate în preala­bil. Se topeşte untura într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă ciupercile, se asezonează cu sare, chimen şi se mai lasă la călit până devin moi.

Carnea de berbec se taie bucăţi, iar carnea de porc în cubuleţe. Se presează usturoiul. Se pun cele două tipuri de carne într-un castron.

Se adaugă ciupercile călite, oul şi usturoiul. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine. Dacă este nevoie să se mai îngroaşe, se adaugă pesmet.

Se prăjeşte compoziţia în ulei încins, pe ambele părţi, până când devin aurii. Se poate servi cu cartofi copţi.

File de berbecuţ cu legume

File de berbecuţ cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.