File de biban cu rosii, cimbru si maghiran
PrinteazaFile de biban cu rosii, cimbru si maghiran din: file de biban, roşii cherry semiuscaţe sau proaspete, oţet balsamic fie Modena, cimbru şi maghiran uscate, ulei de măsline extravirgin, sare roz de Himalaya, amestec de piper (negru, alb, verde şi roz), hârtie de copt şi sfoară alimentara.
- 1 file de biban de circa 400/500g
- roşii cherry semiuscaţe sau proaspete
- 1 linguriţă de oţet balsamic fie Modena
- cimbru şi maghiran uscate după gust
- ulei de măsline extravirgin
- sare roz de Himalaya
- amestec de piper (negru, alb, verde şi roz)
- hârtie de copt şi sfoară alimentară
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Tăiaţi o bucată de hârtie de copt suficient de mare. Ungeţi uşor cu ulei pe partea unde va fi adăugat peştele.
„Masaţi” peştele pe ambele părţi, ungându-l cu o emulsie din ulei şi oţet balsamic. Presăraţi-1 pe ambele părţi cu condimentele indicate. Adăugaţi sare şi piper.
Puneţi-l pe hârtia de copt şi aşezaţi deasupra roşiile cherry d. g. şi apoi închideţi hârtia pergament la capete ca pe o bomboană de pom.
Introduceţi preparatul în cuptorul preîncălzit la 200 °C cu ventilare pentru circa 25-30 minute.
Pofta buna!