File cu cafea şi mirodenii
PrinteazaFile cu cafea şi mirodenii din: expresso, otet de mere, mustar iute, miere, muschi file, cafea rasnita, zahar, paprika, piper negru, sos barbecue, otet de mere.
Ingrediente:
- 1/2 cana expresso, fara zahar
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura mustar iute, cu seminte
- 1 lingura miere lichida
- 1 kg muschi file nefeliat
- 1/4 cana cafea rasnita fin (ca pentru ibric)
- 2 linguri zahar
- 2 linguri paprika
- 2 linguri piper negru macinat
- 1 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana sos barbecue
- 1 lingura otet de mere
Mod de preparare:
Amestecaţi primele 4 ingrediente într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.
Adăugaţi carnea, tăvăliţi-o prin amestec, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider pentru 2-12 ore, întorcând carnea de 2-3 ori. Scoateţi carnea din marinată.
Combinaţi cafeaua măcinată fin cu zahărul, paprika, piperul şi sarea; frecaţi bine carnea cu acest amestec.
Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei 15-20 min.
Pregătiţi grătarul, formând două zone de jar: cca 2/3 din jar adunat pe jumătate din vatră, restul pe cealaltă jumătate. Amestecaţi sosul barbecue cu oţetul şi puneţi deoparte 2 linguri.
Ungeţi grătarul cu ulei şi puneţi carnea deasupra zonei foarte fierbinţi (cu mai mult jar). Frigeţi 3 min, întorcând carnea pe toate părţile.
Mutaţi-o apoi pe zona cu mai puţin jar. Frigeţi-o 15 min, întorcând- o din când în când. Ungeţi-o cu amestec de sos barbecue şi lăsaţi-o pe grătar încă 5-10 min, întorcând-o de 2-3 ori.
Scoateţi-o pe un platou, ungeţi-o cu cele 2 linguri de sos păstrate, acoperiţi-o cu folie de aluminiu şi lăsaţi-o să stea 5-10 min înainte de o tăia.
File cu cafea şi mirodenii
Pofta buna!