File de calcan aromat cu vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza.
- 4 fileuri de calcan
- 4 ouă
- 100 g faină albă
- păstăi de vanilie
- 1 cartof fiert
- 1 ceapă
- linguri ulei de măsline extravirgin
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare şi piper alb
- 3-4 linguri maioneză
Mod de preparare:
Taie fileurile de calcan bucăţi, trece-le prin făină şi 2 ouă bătute cu vanilie, folosind de la aceasta doar seminţele din interior şi păstrând păstaia întreagă pentru decor.
Acoperă fileurile cu 2 ouă fierte tare şi zdrobite, presând bine burta peştelui, apoi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă cu uleiul de măsline încins, sare şi piper, după gust.
Prepară rosti din cartoful ras şi 1/2 ceapă tăiată peştişori; pune compoziţia într-o formă şi prăjeşte-o pe ambele părţi în puţin ulei de floarea-soarelui încins.
Aşază pe farfurie rosti ca bază, pune deasupra câte o bucată de peşte şi decorează cu restul de ceapă prăjită, jumătate de păstaie de vanilie şi cu maioneză, după gust.
File de calcan aromat cu vanilie
Pofta buna!