File de cod cu piure de morcovi
PrinteazaFile de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru, ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi, smantana, unt, lapte si zahar.
- 2 fileuri de cod
- 1 lingura ulei de masline
- cimbru
- 1 ardei iute
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- busuioc
- 1 lamaie
- sare si piper
pentru piureul de morcovi:
- 1 kg de morcovi
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita unt topit
- 500 ml lapte dulce
- 1 lingurita zahar
- sare si piper
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până se înmoaie, adaugi dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat bucăţele, ardeiul iute, sare şi piper după gust.
Laşi să se călească toate ingredientele până se înmoaie, apoi iei vasul de pe foc.
Aşezi fileurile de peşte pe planşetă, le pudrezi cu cimbru, busuioc, sare şi piper, apoi pui din umplutura de legume, rulezi şi prinzi rulourile la un capăt cu o scobitoare.
Aşezi rulourile într-o tavă, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi ulei, apoi le introduci în cuptorul bine închis pentru 25 de minute. Pentru piure cureţi morcovii, îi speli, îi tai rondele şi le fierbi în lapte îndoit cu apă şi puţină sare până se înmoaie.
Strecori şi îi amesteci cu smântână, untul topit, zahărul, sare şi piper după gust şi mixezi până obţii un piure.
Serveşti rulourile de peşte garnisite cu piure de morcovi şi decorate cu codiţe de ceapă verde.
Pofta buna!