File de cod cu sos verde
PrinteazaFile de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente:
- un kilogram fileuri de cod
- doua lamai
- 100 g pesmet
- 75 g parmezan
- o legatura de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 100 g masline feliate
Mod de preparare:
Pesmetul se pune într-un bol împreună cu parmezanul, o lingură cu pătrunjel tocat mărunt, doi căţei de usturoi curăţaţi de foi şi pisaţi.
Se adaugă o lingură cu ulei, sare şi piper după gust.
Se presară coaja rasă de la o jumătate de lămâie, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă, se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se pune pe fiecare din amestecul din bol.
Se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 15-25 de minute, până când peştele devine alb şi crusta de deasupra a căpătat o culoare aurie.
Pătrunjelul rămas se spală, se pune într-uin bol împreună cu usturoiul rămas, sare, piper, trei linguri cu ulei şi sucul de lămâie rămas.
Se paseazăi cu un blender şi se toarnă lângă peştele aflat pe un platou.
La pasta de pesmet si parmezan se pot adauga si masline tocate marunt.
File de cod cu sos verde
Pofta buna!