File de cod cu telemea şi ardei gras

Printeaza

File de cod cu telemea şi ardei gras din: fileuri de cod, telemea de oaie, ardei grasi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod
  • 200g telemea de oi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200g măsline
  • 100ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de eventuale­le oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mic, apoi se scoate pe o far­furie,  se_ acoperă şi se păstrează la cald.

In uleiul rămas se pune ardeiul gras tăiat fideluţă şi se căleşte 2-3 minute. Se adaugă măslinele şi 2-3 linguriţe zeamă de lămâie.

Se potriveşte de sare şi piper, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 mi­nute. Se pune apoi telemeaua tăiată în beţişoare, se ames­tecă încet pentru a nu sfărâma brânza, se acoperă tigaia, se opreşte focul şi se lasă 5 minute înainte de a servi.

Se serveşte fi­leul de cod cald cu cele din tiga­ie ca garnitură şi se ornează cu pătrunjel şi feliuţe de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.