File de cod cu telemea şi ardei gras
PrinteazaFile de cod cu telemea şi ardei gras din: fileuri de cod, telemea de oaie, ardei grasi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- 200g telemea de oi
- 2 ardei graşi roşii
- 200g măsline
- 100ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mic, apoi se scoate pe o farfurie, se_ acoperă şi se păstrează la cald.
In uleiul rămas se pune ardeiul gras tăiat fideluţă şi se căleşte 2-3 minute. Se adaugă măslinele şi 2-3 linguriţe zeamă de lămâie.
Se potriveşte de sare şi piper, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 minute. Se pune apoi telemeaua tăiată în beţişoare, se amestecă încet pentru a nu sfărâma brânza, se acoperă tigaia, se opreşte focul şi se lasă 5 minute înainte de a servi.
Se serveşte fileul de cod cald cu cele din tigaie ca garnitură şi se ornează cu pătrunjel şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!