File de cod cu verdeturi
PrinteazaFile de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar, busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon, unt, ulei.
- 4 fileuri de cod
- 1/2 lamaie
- 100 g unt
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 2 fire de busuioc
- 2-3 frunze de tarhon
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri cu parmezan
- sare
garnitura:
- 300 g fasole verde fideluta
- 150 g bacon feliat
- 50 g unt
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un blender, amestecă energic verdeţurile cu usturoiul. Adaugă parmezanul, un praf de sare şi untul frecat.
Stropeşte bucăţile de peşte cu zeamă de lămâie şi adaugă un praf de sare. Aşază-le într-o tavă termorezistentă unsă cu unt.
Acoperă fileurile cu pasta de verdeaţă. Lasă la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Intre timp, fierbe fasolea verde în apă cu sare. Scurge-o şi trage-o în untul topit. Pregăteşte din fasole bucheţele şi prinde-le la mijloc cu felii de bacon rumenite separat.
Serveşte fileurile de peşte alături de bucheţelele de fasole verde.
File de cod cu verdeturi
Pofta buna!