File de cod cu verdeturi

Printeaza

File de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar, busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon, unt, ulei.

Ingrediente:File_de_cod_cu_verdeturi

  • 4 fileuri de cod
  • 1/2 lamaie
  • 100 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 2 fire de busuioc
  • 2-3 frunze de tarhon
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu parmezan
  • sare

garnitura:

  • 300 g fasole verde fideluta
  • 150 g bacon feliat
  • 50 g unt
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, amestecă energic verdeţurile cu usturoiul. Adaugă parmezanul, un praf de sare şi untul frecat.

Stropeşte bucăţile de peşte cu zeamă de lămâie şi adaugă un praf de sare. Aşază-le într-o tavă termorezistentă unsă cu unt.

Acoperă fileurile cu pasta de verdeaţă. Lasă la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Intre timp, fierbe fasolea verde în apă cu sare. Scurge-o şi trage-o în untul topit. Pregăteşte din fasole bucheţele şi prinde-le la mijloc cu felii de bacon ru­menite separat.

Serveşte fileurile de peşte alături de bucheţelele de fasole verde.

File de cod cu verdeturi

File_de_cod_cu_verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.