Crap la cuptor in sos de smantana din: crap, fileuri de ansoa, ulei de masline, bacon, sare, piper, smantana, ceapa, ardei, lamaie, capere, masline. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 6 fileuri de anșoa 50 ml ulei de măsline 100 g bacon sare piper 200 ml smântână pentru gătit 2 cepe 1 ardei roșu […]
File de crap cu crusta de arahide
PrinteazaFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel.
Ingrediente:
- 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare)
- sare
- piper
- zahar
- 2 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 castravete
- 1 lingura otet
- 100 g branza de vaci
- 3 linguri crema de arahide
- 1 lingura arahide
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Peştele se sărează şi se piperează. Se pudrează cu făină. într-o tigaie de teflon se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte înăuntru peştele cca. 2 min. pe fiecare parte. Se aşază într-o tavă tapetetă cu aluminiu.
Se rade castravetele şi se aşază în castron. Se amestecă oţetul cu sare, piper, zahăr şi 2 linguri de ulei. Castravetele se amestecă în sos.
Se amestecă brânza de vaci cu crema de arahide; se pipe- rează.
Se curăţă şi se toacă pătrunjelul şi se amestecă în cremă. Cu această compoziţie se unge peştele şi se rumeneşte pe grătarul preîncălzit cca. 3-4 min. Peştele se serveşte cu salată de castraveţi şi pătrunjel.
Garnitură recomandată: cartofi natur cu unt.
File de crap cu crusta de arahide
Pofta buna!
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]