File de crap prajit cu slanina si ciuperci
PrinteazaFile de crap prajit cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata, ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, rosii, ardei, patrunjel verde, sare, piper.
- 600 g file de crap
- 300 g slanina afumata
- 150 g ceapa
- 500 g ciuperci proaspete
- 200 ml smantana
- 8 g boia de ardei
- 8 g chimen macinat
- 200 g rosii
- 200 g ardei proaspat
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Slănina afumată se prăjeşte la foc mic câteva minute, apoi se adaugă ceapa, roşiile şi ardeii graşi, tăiate toate cât mai mărunt.
Când acestea s-au fiert, punem ciupercile tăiate în feliuţe subţiri.
Adăugăm condimentele: sare, boia de ardei, piper măcinat şi chimen măcinat.
Apoi adăugăm smântână şi pătrunjelul verde tăiat mărunt.
După ce a dat în clocot, se pot pune găluşti din făină, ouă şi sare.
Cât este fierbinte, acest preparat se toarnă peste crapul condimentat şi prăjit la grătar.
File de crap prajit cu slanina si ciuperci
Pofta buna!