File de crap la cuptor cu usturoi din: file de crap, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g file de crap 300 ml smântână de gătit 2 căţei de usturoi zeama de la 1/2 lămâie sare piper ulei verdeaţă Mod de preparare: Spală peştele, zvântă-l şi asezonează-l cu sare şi piper. Rumeneşte-l pe […]
File de crap cu rosii
PrinteazaFile de crap cu rosii din: file de crap, sare, piper, salote, ulei, telina, vin, busuioc, usturoi, rosii, lamaie.
- 4 fileuri de crap fără piele
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 4 şalote
- 2 linguri de ulei de rapiţă
- 250 g tije de ţelină (apio)
- 250 ml vin alb
- 1 legătură de busuioc tocat mărunt
- 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 4 roşii tăiate cubuleţe
- 4 felii de lămâie
- unt pentru formă
Mod de preparare:
Peste fileurile de crap se picură zeamă de lămâie şi se presară sare şi piper, apoi se păstrează ia rece acoperite.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 ° C.
Şalotele se curăţă şi se toacă mărunt. Tijele de apio se taie cubuleţe. Legumele se călescîn ulei până devin sticloase, apoi se sărează şi se piperează.
Se aşează într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi se toarnă pe deasupra vin.
Fileurile de crap se întind peste acest mix şi se presară cu busuioc, cu usturoi şi cu roşii.
Se ornează cu câte o felie de lămâie. Forma se acoperă bine cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute.
File de crap cu rosii
Pofta buna!
poate iti place si:
File de crap cu sos de soia si miere
File de crap cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3 linguri de miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lămâie piper alb măcinat sare Mod de preparare: Speli fileurile, apoi le laşi să se […]
Pofta buna!