File de curcan cu ananas

Printeaza

File de curcan cu ananas: piept d ecurcan, ghimbir, amidon alimenta, lichior de visine, sos de soia, zahar, sare, ceapa verde, ananas, ulei, otet de vin alb, supa de pui.

Ingrediente:

  • 500 g piept de curcan file
  • 1 linguriţă praf de ghimbir
  • 1 lingură cu vârf de amidon alimentar
  • 2 lin­guri lichior de vişine
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1/2 kg ananas din conservă
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă oţet de vin alb
  • 1/2 cub pentru supa de pui

 

Mod de preparare File de curcan cu ananas:

Clăteşti carnea cu apă rece, o usuci prin ştergere şi o tai în cuburi de 2 cm. Amesteci amidonul alimentar cu lichiorul de vişine, cu sosul de soia, cu ghimbirul, cu zahărul şi cu un praf de sare.

Tăvăleşti carnea prin acest amestec şi o laşi la marinat timp de 1 oră.

Cureţi ceapa verde, îndepărtezi partea albă şi o tai în 4.

Tai frunzele rondele. Scurgi bine ananasul din conservă, iar 2-3 linguri din sucul scurs îl amesteci în carnea marinată.

Tai amestecul in cubuleţe. Prăjeşti cubuleţele de ceapă în ulei, într-o tigaie de teflon, un timp scurt, apoi le scoţi.

Adaugi carnea împreu­nă cu marinata şi o găteşti timp de 5 minu­te, amestecând continuu.

Adaugi 120 ml apă şi cubul pentru supă şi laşi să fiarbă acoperit timp de 15 minute.

Apoi adaugi bucăţelele de ananas şi condimentezi cu zahăr, sare şi oţet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.