File de curcan cu garnitură de cartofi natur

Printeaza

File de curcan cu garnitură de cartofi natur din: piept de curcan, suc de lamaie, ceapa, ardei gras, ulei de masline, usturoi, castraveti, rosii, verdeata, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g piept de curcan file
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 castraveți proaspeți
  • 3 roșii
  • 1 legătură verdeață
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea de curcan și o porționezi, apoi o stropești cu zeama de lămâie, o presari cu puțină sare și piper și o dai la rece pentru 30 de minute, să pătrundă aromele.

Între timp, cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Le călești puțin în 2 linguri ulei, până devin transparente.

În tigaia cu legume, rumenești pe ambele fețe feliile de file de curcan, apoi presari verdeața fin tocată, stingi cu apă caldă și lași carnea să se înăbușe timp de 10 minute, la foc mic.

Cureți, speli și tai ardeiul în inele. Speli roșiile și castraveții.

Tai castraveții în rondele, iar roșiile în prealabil decojite, în cubulețe.

În uleiul rămas, încins în altă tigaie înăbuși ardeii, apoi adaugi castraveții și, în cele din urmă, roșiile.

După 10 minute, potrivești de sare și piper. Pui legumele la înăbușit timp de 5 minute împreună cu pieptul de curcan.

Serviti preparatul fierbinte, cu garnitură de cartofi natur.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Caltaboș Tradițional cu Ceapa si Orez

Caltaboș Tradițional cu Ceapa si Orez din: organe de porc, carne de porc, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, cimbru, paprika, mate de porc, ulei. Descoperă o versiune reinventată a tradiționalului caltaboș, o rețetă autentică românească cu un twist modern. Acest caltaboș reinventat nu doar că îmbogățește moștenirea culinară, dar aduce și un nou nivel de […]

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. arata atat de bine, ce bun eeeeeeee!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.