File de biban cu praz, ca in Oltenia
PrinteazaFile de biban cu praz din: fle de biban, vin, faina, praz, verdeata, cimbru, piper, boia, sare, rosii.
- 1 kg file de biban
- 100 ml vin alb ulei
- 1 lingură făină
- 2- 3 fire de praz verdeaţă
- cimbru
- 1 lămâie boia
- sare
- piper
- 3-4 roşii
Mod de preparare:
Condimentezi peştele cu cimbru, boia de ardei şi sare, îl treci prin făină, îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, pentru 20 de minute.
Joci prazul mărunt şi îl căleşti în 2-3 linguri de ulei, până devine translucid. Adaugi roşiile decojite şi tăiate cuburi şi laşi să fiarbă la foc mediu, timp de 5-6 minute.
In tava cu peşte adaugi sosul de praz şi roşii, vinul şi aşezi pe fileurile de peşte rondele de lămâie. Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi preparatul în cuptor pentru 10 minute. Serveşti peştele cu sosul, presărat cu verdeaţă.
Pofta buna!