File de biban cu praz, ca in Oltenia

Printeaza

File de biban cu praz din: fle de biban, vin, faina, praz, verdeata, cimbru, piper, boia, sare, rosii.

Ingrediente:File de biban cu praz, ca in Oltenia

  • 1 kg file de biban
  • 100 ml vin alb ulei
  • 1 lingură făină
  • 2- 3 fire de praz verdeaţă
  • cimbru
  • 1 lămâie boia
  • sare
  • piper
  • 3-4 roşii

 

Mod de preparare:

Condimentezi peştele cu cimbru, boia de ardei şi sare, îl treci prin făină, îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, pentru 20 de minute.

Joci prazul mărunt şi îl căleşti în 2-3 linguri de ulei, până devine translucid. Adaugi roşiile decojite şi tăiate cuburi şi laşi să fiarbă la foc mediu, timp de 5-6 minute.

In tava cu peşte adaugi sosul de praz şi roşii, vinul şi aşezi pe fileurile de peşte rondele de lămâie. Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi preparatul în cuptor pentru 10 minute. Serveşti peştele cu sosul, presărat cu verdeaţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.