File de biban cu praz
PrinteazaFile de biban cu praz
Ingrediente:
- un kilogram file biban
- ulei
- 100 ml vin alb
- roşii
- ceapă
- 25 g făină
- praz
- verdeaţă
- cimbru.
- piper.
- lămâie
- boia
- sare
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină şi se pune înttr-o tavă cu ulei fierbinte.
Se dă tava la cuptor timp de 20 de minute, iar apoi se scoate peştele pe un platou, în uleiul rămas se căleşte restul de făină cu boia şi ceapă (curăţată şi toicată mărunt). Apoi se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă, seminţe şi tăiate, apoi se lasă la fiert 10 minute.
Se aşază din nou peştele în tavă, se pune pe fiecare porţie câte o felie de lămâie şi o jumătate de roşie, se adaugă vinul, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai dă la cuptor pentru aproximativ cinci minute.
File de biban cu praz
Pofta buna!