File de biban cu sos de ciuperci
PrinteazaFile de biban cu sos de ciuperci din: file de biban, unt, ulei, faina, lapte, ciuperci, lamaie, dafin, sare, piper, patrunjel.
- 500 g file de biban
- 25 g unt
- 1 linguriţă ulei
- 1 lingură făină
- 150 ml lapte
- 8-10 ciuperci
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 frunze dafin
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-o tigaie topesti untul, adaugi faina si dupa 2-3 minute pui încet laptele. Amesteci bine, adaugi ciupercile tăiate şi condimentate. Fierbi compoziţia 4-5 minute la foc mediu. Pui peştele într-o formă de iena, unsă cu ulei şi deasupra torni compoziţia.
Acoperi cu folie de aluminiu sau pui capacul formei, în cuptorul preîncălzit laşi la copt 10-15 minute. Inainte de servire presari pătrunjel tocat.
Pofta buna!