File de biban de mare cu salata tabbouleh
PrinteazaFile de biban de mare cu salata tabbouleh din: file de biban, mix de quinoa, rosii cherry, ceapa, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, cimbru, sare, piper.
- 2 fileuri de biban de mari
- 1 cană cu mix de quinoa
- 10 roşii cherry
- 1/2 ceapă roşie mică
- frunze de rucola
- zeama de la 1/2 lamai
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- 2-3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel verde
- cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune quinoa în două căni de apă şi fierbe-o un sfert de oră. Ia de pe foc, acoperă şi las-o deoparte câteva minute.
Intre timp, taie ceapa mărunt, iar roşiile în sferturi. Adaugă-le peste mixul de quinoa răcorit, împreună cu uleiul de măsline, câteva fire de pătrunjel tocate, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Şterge bucăţile de peste cu un şervet de hârtie şi sărează-le. Incinge uleiul în care ai adăugat 1 -2 crenguţe de cimbru şi pune fileurile de peşte la prăjit, cu pielea în jos.
După trei minute, întoarce-le şi lasă-le un minut. Serveşte fileurile de biban cu salata tabbouleh.
Pofta buna!