File de biban roşu în sos de vin alb
PrinteazaFile de biban roşu în sos de vin alb din: praz, dovlecel, morcov, ceapa, file de biban rosu, suc de lamaie, sare, piper, boabe de mazare, vin, supa de peste, galbenus, unt, smantana, hasmatuchi.
- 1 fir subtire de praz
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 2 cepe frantuzesti
- 600 g file de biban rosu
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- piper alb macinat
- 100 g boabe de mazare congelata
- 1/8 l vin alb sec
- 1 cub concentrat pentru supa de peste (400 ml apa pentru diluat)
- 1 galbenus
- 50 g unt
- 125 ml smantana
- 1 fir hasmatuchi pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşti jumătate din cantitatea de unt într-un vas termorezistent, apoi adaugi ceapa şi o căleşti până se înmoaie. Adaugi legumele pregătite şi mazărea şi căleşti totul 1 minut. Aşezi fileurile de peşte pe patul de legume, iar deasupra torni vinul şi apa (400 ml) în care s-a dizolvat cubul-condiment pentru supă de peşte.
Presari pe deasupra restul de unt. Dai vasul la cup¬tor pentru 15 minute, la 200°C, apoi scurgi zeama lăsată şi o stre¬cori într-un vas mic. Menţii peştele şi legumele calde până la servire. Fierbi zeama strecurată până când scade la jumătate, după care iei vasul de pe foc.
Baţi gălbenuşurile cu smântână şi le adaugi peste zeama de bază. Amestecul îl torni peste peşte şi legume, presari frunze de hasmaţuchi şi serveşti imediat.
Pofta buna!