File de biban roşu în sos de vin alb

Printeaza

File de biban roşu în sos de vin alb din: praz, dovlecel, morcov, ceapa, file de biban rosu, suc de lamaie, sare, piper, boabe de mazare, vin, supa de peste, galbenus, unt, smantana, hasmatuchi.

Ingrediente:File de biban roşu în sos de vin alb

  • 1 fir subtire de praz
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 2 cepe frantuzesti
  • 600 g file de biban rosu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 g boabe de mazare congelata
  • 1/8 l vin alb sec
  • 1 cub concentrat pentru supa de peste (400 ml apa pentru diluat)
  • 1 galbenus
  • 50 g unt
  • 125 ml smantana
  • 1 fir hasmatuchi pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşti jumătate din cantitatea de unt într-un vas termorezistent, apoi adaugi ceapa şi o căleşti până se înmoaie. Adaugi legumele pregătite şi ma­zărea şi căleşti totul 1 minut. Aşezi fileurile de peşte pe patul de legume, iar deasupra torni vinul şi apa (400 ml) în care s-a dizolvat cubul-condiment pentru supă de peşte.

Presari pe deasupra restul de unt. Dai vasul la cup¬tor pentru 15 minute, la 200°C, apoi scurgi zeama lăsată şi o stre¬cori într-un vas mic. Menţii peştele şi legumele calde până la servire. Fierbi zeama strecurată până când scade la jumătate, după care iei vasul de pe foc.

Baţi gălbenuşurile cu smântână şi le adaugi peste zeama de bază. Amestecul îl torni peste peşte şi legume, presari frunze de hasmaţuchi şi serveşti imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.