File de căprioară cu ienupăr si pere

Printeaza

O reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj, supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan.

Ingrediente:File de căprioară cu ienupăr si pere

  • 2 fileuri de căprioară
  • 10 bobite de ienupăr
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 pere mici
  • 1 sticlă vin roşu
  • 4 frunze mici de varză
  • 1 linguriţă scorţişoară sare
  • piper

pentru sos:

  • 50 g prune uscate, fără sâmburi
  • 100 ml vin roşu
  • 200 ml vin de Porto
  • 10 g boabe de cafea
  • 10 g ciocolată menaj
  • 250 ml supă concentrată de carne
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 100 ml lapte
  • 40 g griş
  • 3 linguri parmezan
  • 40 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă, spală şi taie frunzele de varză, sco­ţând cotorul. Opăreşte frunzele 1 minut în apă clocotită, scurge-le, răceşte-le, condi- mentează-le cu sare şi stropeşte-le cu puţin ulei. Pune-le în cuptor, la 80° C, pentru cel puţin 6 ore, ca să se deshidrateze.

Fierbe prunele în vinul roşu amestecat cu Porto. Pasează-le prin sită, adaugă supa şi pune la fiert, pe foc mic, până când scade. Adaugă boabele de cafea, fierbe-le câteva minute, stinge focul şi lasă-le să se infuzeze 30 de minute, apoi scoate-le.

Pune laptele la fiert cu untul şi un praf de sare. Adaugă grisul şi fierbe-1 câteva minute. Ia vasul de pe foc, adaugă parmezanul ras şi pune compoziţia în castronaşe, ca să se întărească.

Spală şi fierbe perele în vin aromat cu scorţişoară. Taie fileurile în 8 bucăţi şi rumeneşte-le în ulei încins împreună cu bobiţele tocate de ienupăr.

Pune sare, după gust, şi dă bucăţile de carne la cuptor pentru 4 minute, la 180° C. Răstoarnă compoziţia din castronaşe pe o tavă şi dă-o la cuptor 10 minute. Reîncălzeşte sosul de prune, pune sare, după gust, şi, cât este cald (luat de pe foc), adaugă ciocolata.

Serveşte câte două bucăţi de file fiecă­rei persoane, alături de pere, forma de griş şi varza deshidratată, peste care ai turnat sosul cald şi ai presărat piper râşnit.

File de căprioară cu ienupăr si pere

File de căprioară cu ienupăr si pere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.