File de caprioara cu mere
PrinteazaFile de caprioara cu mere din: file de caprioara, ienibahar, scortisoara, ulei, mere, unt, zahar, calvados, sare, piper.
- 1 kg file de căprioară
- 3 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 linguri de ulei
- 2 mere
- 160 g unt
- 1 lingură de zahăr brun
- 3 linguri de calvados
- sare
- piper
- 250 ml fond de vânat
Mod de preparare:
Fileul se freacă cu ienibaharul zdrobit şi cu scorţişoara. Se unge apoi cu o lingură de ulei şi se păstrează la frigider 2 ore în vas acoperit, pentru a se aromatiza.
Merele se curăţă, se îndepărtează seminţele şi se taie felii. Se călesc în 40 g unt, se presară pe deasupra zahăr şi se flambează cu calvados. Se lasă să se răcească.
Cuptorul se preîncălzeşte la 250 ° C. Fileul se sărează, se piperează şi se prăjeşte bine în 2 linguri de unt şi în restul uleiului.
Se coace la cuptor circa 10 minute. Apoi se stinge focul de la cuptor şi se mai lasă carnea înăuntru încă 10 minute. In continuare, se scoate şi se înveleşte strâns în folie de aluminiu, se mai bagă 10 minute la cuptor cu uşa întredeschisă.
Grăsimea în care s-a copt carnea se îndepărtează şi se fierbe fondul cu zeama de vânat. Se reduce sosul şi se adaugă 80 g de unt rece ca gheaţa.
Carnea se scoate din folie, iar lichidul din aceasta se adaugă în sos. După aceea se taie şi se aranjează pe farfurii cu sos şi mere.
File de caprioara cu mere
Pofta buna!