File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
PrinteazaO reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare.
- 4 chefali
- 150 g calamari mici
- 280 g orez
- 2 dovlecei mici (zucchini)
- 8 flori de dovleac
- 1 l supă de peşte
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar vin alb
- mirodenii pentru supă
- 1 lingură pulpă de roşii
- sare
Mod de preparare:
Prepară un sos din resturile de la peşte (capete, cozi), 500 ml apă şi mirodeniile pentru supă. Toarnă jumătate din cantitatea de vin, lasă să fiarbă circa 10 minute, strecoară prin sită şi adaugă pulpa de roşii. Fierbe amestecul până când capătă consistenţă.
Incinge într-o cratiţă 2 linguri de ulei, adaugă usturoiul zdrobit şi orezul, apoi prăjeşte-le circa 5 minute. Stinge cu restul de vin şi continuă fierberea circa 10 minute, turnând câte puţină supă de peşte caldă, pe măsură ce lichidul este absorbit de orez. Potriveşte gustul de sare.
Taie julien dovleceii şi florile de dovleac şi căleşte-le, separat, în 2 linguri de ulei încins. Cu două minute înainte ca orezul să fie gata, încorporează în el dovleceii şi florile de dovleac călite.
Prăjeşte rapid calamarii într-o tigaie cu puţin ulei. Intr-o altă tigaie rumeneşte bine 4 bucăţi întregi de chefal. Pune peste risotto o parte din calamari şi bucăţele prăjite din peştele rămas. Amestecă risotto cu ulei încins.
Incălzeşte farfuriile şi pune pe fiecare câteva linguri de risotto, apoi aranjează deasupra flori de dovleac, câte o bucată de peşte prăjit şi calamarii rămaşi. Serveşte preparatul cât mai cald.
File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
Pofta buna!