File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi

Printeaza

File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi din: fileuri de cod, sare, piper, suc de lamaie, faina, unt, busuioc, usturoi, mustar, ulei de masline, zahar, lamaie.

Ingrediente:File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi

  • 4 fileuri de cod (de 180 g fiecare)
  • sare, piper
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • 1 legătură busuioc
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri muştar
  • 8 linguri ulei de măsline
  • zahăr
  • felii de lămâie

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte, le ştergi, le stropeşti cu 2 linguri de suc de lămâie, le sărezi, le piperezi şi le pudrezi cu făină.

Incingi un­tul într-o tigaie mare şi prăjeşti peştele, câte 3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Speli busuiocul, îl scuturi, îl cureţi, rupi frunzuliţele şi îl toci mare.

Cureţi usturoiul şi îl toci mare. îl pasezi cu ajutorul mixerului, împreună cu busuiocul, muştarul şi uleiul, până ce obţii o pastă.

Potriveşti salsa verde după gust, cu suc de lămâie, zahăr, sare şi piper. Aşezi peştele pe farfurii, împreu­nă cu salsa verde şi îl garniseşti cu felii de lămâie.

Garnitura ideală pentru acest preparat sunt cartofii natur şi pâinea proaspătă, acom­paniate de vin alb.

File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi

File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.