File de cod pe pat de rosii
PrinteazaFile de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.
- 750 g rosii
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- sos tabasco
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura busuioc
- 3 linguri capere
- 3 linguri seminte de pin
- 600 g file de cod
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se opăresc roşiile, se decojesc, se curăţă de cotoare şi se taie felii groase.Se unge o formă de sufleu cu 1 lingură ulei şi se repartizează înăuntru feliile de roşii, ca ţiglele pe acoperiş. Se condimentează cu sare, piper şi câteva picături de tabasco. Se coc la mijlocul cuptorului, cca 10 min.
Se toacă verdeţurile, cape- rele şi seminţele de pin; se amestecă, se sărează şi se piperează.Se taie bucăţi codul şi se aşază pe feliile de roşii. Se repartizează deasupra compoziţia de verdeaţă şi se stropeşte cu restul de ulei de măsline; se mai coace la cuptor cca 15 min.
File de cod pe pat de rosii
Pofta buna!