File de cod picant
PrinteazaFile de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci, cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel.
- 4 fileuri de cod alb
- 4 ardei capia
- o lingura cu fulgi de ardei dulci
- o lingura cu cimbru uscat
- o capatana de usturoi
- o lingura cu ghimbir ras
- o ceapa
- 100 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se stropesc cu suc de lămâie. Se presară cimbrul uscat, fulgii de ardei dulce, sare şi piper. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 20-25 de minute.
Se scot cu o spumieră pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-un bol împreună cu uleiul de măsline, pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.
Se adaugă ghimbirul ras, se amestecă totul şi se toarnă peste fileurile de peşte. Se aşază deasupra ardeii capia tăiaţi rondele, se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Ardeii capia se pot folosi si copti, tocati marunt si adaugati la sosul de usturoi.
File de cod picant
Pofta buna!
Arata bine codul asta