File de coregon la cuptor
PrinteazaFile de coregon la cuptor din: file de coregon, lamaie, morcovi, telina apio, unt, sare, piper, smantana, marar, grasime.
- 800 g file de coregon fără piele şi fără oase
- zeama de la 1 lămâie
- 2 morcovi
- 1 ţelină verde (apio)
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
- 200 ml smântână dulce
- mărar pentru ornat
- grăsime pentru formă
Mod de preparare:
Se spală fileul de peşte şi se tamponează. Se stropeşte imediat cu zeama de lămâie şi se pune deoparte.
Se încinge cuptorulîn prealabil la 180 °C (ventilator 160 °C). Se curăţă morcovii şi se taie felii. Se curăţă ţelina verde, se spală şi se taie rondele subţiri.
Se încinge 1 lingură de untîntr-o tigaie, în care se călesc apoi morcovii şi ţelina timp de circa 3 minute. Se condimentează cu sare şi piper.
Se unge cu grăsime o formă termorezistentă, în care se distribuie apoi legumele. Se condimentează fileurile de coregon cu sare şi piper şi se aşează pe patul de legume. Se topeşte restul de unt şi se picură deasupra.
Se introduce forma în cuptor. După circa 5 minute se toarnă smântână peste fileurile de peşte şi se mai lasă la cuptorîncă 15 minute.
Fileurile de coregon se servesc ornate cu mărar, cu garnitură de orez sau cartofi.
Pofta buna!