File de crap cu garnitura de legume
Printeaza
O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
- 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm
- 2 ardei graşi roşii
- 3 castraveţi
- 3 fire de praz
- 3 morcovi
- 5 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se spală şi se condimentează, apoi se pune pe grătar şi se rumeneşte uniform, fiind întors de pe o parte pe alta cu ajutorul unei palete, pentru ca bucăţile să rămână întregi.
Se spală bine legumele, morcovii şi castraveţii se curăţă de coajă, iar ardeii de seminţe şi de codiţe. Prazul se taie în bucăţi de 6-7 cm lungime şi apoi pe lung, după modelul julienne (adică în fâşii subţiri). La fel se procedează şi în cazul celorlalte legume. Toate acestea se călesc într-o tigaie din teflon, cu ulei şi se amestecă frecvent cu o spatulă din lemn, ca să nu se lipească.
Se pun sare şi piper după gust şi la final zeama de lămâie. Se servesc ca garnitură la fileul de crap.
Pofta buna!