File de crap cu garnitura de legume

Printeaza

 

O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:File de crap cu garnitura de legume

  • 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm
  • 2 ardei graşi roşii
  • 3 castraveţi
  • 3 fire de praz
  • 3 morcovi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se spală şi se condimentează, apoi se pune pe grătar şi se rumeneşte uniform, fiind întors de pe o parte pe alta cu ajutorul unei palete, pentru ca bucăţile să rămână întregi.

Se spală bine legumele, morcovii şi castraveţii se curăţă de coajă, iar ardeii de seminţe şi de codiţe. Prazul se taie în bucăţi de 6-7 cm lungime şi apoi pe lung, după modelul julienne (adică în fâşii subţiri). La fel se procedează şi în cazul celorlalte legume. Toate acestea se călesc într-o tigaie din teflon, cu ulei şi se amestecă frecvent cu o spatulă din lemn, ca să nu se lipească.

Se pun sare şi piper după gust şi la final zeama de lămâie. Se servesc ca garnitură la fileul de crap.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.