File de crap cu sfeclă roşie
PrinteazaFile de crap cu sfeclă roşie din: file de crap, sfecla rosie, coapte, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de vin, sare, piper.
- 600 g file de crap
- 250 g sfecla rosie coapta
- 4 cepe
- 150 g salata verde
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri otet de vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clăteşti şi zvinţi bine fileurile de peşte, apoi le prăjeşti în 2 linguri de ulei de măsline, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Sărezi şi piperezi, apoi le dai deoparte. Torni peste uleiul din cratiţă oţetul, pui înăuntru ceapa tocată şi laşi să fiarbă.
Torni amestecul peste fileurile de crap şi le laşi la răcit. Cureţi sfecla şi o tai în beţigaşe. Speli frunzele de salată şi le tai. Pui pe farfurii câte un file de crap şi ceapa călită deasupra, apoi garniseşti cu lamele de sfeclă şi cu frunze de salată.
Stropeşti totul cu puţin ulei. Consumi fileurile de peşte călduţe.
File de crap cu sfeclă roşie
Pofta buna!