File de crap cu varza murata

Printeaza

File de crap cu varza murata

Ingrediente:File de crap cu varza murata

  • 6 felii de file de crap
  • 400 g varza murata
  • 1 ceapa
  • 1 mar
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingurita de zahar
  • 6 felii de kaizer sau slaninuta afumata
  • 200 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurifa zeama de lamaie

Mod de preparare:

Speli feliile de crap, le zvanti, le indepartezi pielea cu un cutit, le dai cu sare si piper. Varza murata o clatesti cu un pic de apa rece, ca sa nu fie prea acra sau sarata, apoi o tai marunt. Intr-o cratita cu margarina calesti ceapa taiata marunt, apoi adaugi varza, marul taiat marunt si zaharul.

Amesteci bine si calesti sub capac 20-25 de minute, intinzi feliile de peste si pui pe fiecare umplutura de varza. Rulezi feliile, le prinzi cu fasii de kaizer si le asezi una langa alta intr-o tava unsa cu margarina.

Dai la cuptor pentru 25 de minute. O servesti cu un sos preparat astfel: 3 galbenusuri, 200 ml frisca, zeama de lamaie si sare le amesteci pe aburi, pana se ingroasa. Torni peste peste, garnisit cu salata verde si cartofi fierti, taiati rondele mari.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.