File de curcan aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de file de curcan cu: cimbru, marar, usturoi, piper, sare, vin alb dulce, otet balsamic, unt, zeama de portocala, spanac, ulei de masline, zeama de lamaie.
- 500 g piept de curcan
- cimbru
- mărar
- 3-4 fire usturoi
- piper
- sare grunjoasă
- 30 ml vin alb dulce sau vin spumos
- oţet balsamic
- 50 g unt
- zeama de la o portocală
- spanac proaspăt
- ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se pun într-un bol untul, zeama de portocală, sarea, piperul, usturoiul, vinul, cimbrul uscat şi oţetul balsamic şi se pasează cu blenderul.
Se feliază pieptul de curcan şi se ung feliile cu compoziţia preparată. Separat, se alege spanacul, se spală şi se condimentează cu ulei de măsline, sare şi zeama de la o lămâie.
Se încinge grătarul, se pun bucăţile de carne şi se rumenesc. Se servesc cu salata de spanac şi se ornează cu mărar şi felii de lămâie.
Pofta buna!