File de curcan aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de file de curcan cu: cimbru, marar, usturoi, piper, sare, vin alb dulce, otet balsamic, unt, zeama de portocala, spanac, ulei de masline, zeama de lamaie.

Ingrediente:File de curcan aromat

  • 500 g piept de curcan
  • cimbru
  • mărar
  • 3-4 fire us­turoi
  • piper
  • sare grunjoasă
  • 30 ml vin alb dulce sau vin spumos
  • oţet balsamic
  • 50 g unt
  • zeama de la o portocală
  • spanac proaspăt
  • ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se pun într-un bol untul, zeama de portocală, sarea, piperul, usturoiul, vinul, cim­brul uscat şi oţetul balsamic şi se pasează cu blenderul.

Se feliază pieptul de curcan şi se ung feliile cu compoziţia preparată. Separat, se alege spanacul, se spală şi se condimentează cu ulei de măsline, sare şi zeama de la o lămâie.

Se încinge grătarul, se pun bucăţile de carne şi se ru­menesc. Se servesc cu salata de spanac şi se ornează cu mărar şi felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.