File de curcan cu legume
PrinteazaFile de curcan cu legume din: file de curcan, morcovi, ceapa, varza, ulei de susan, sare, piper, supa, scortisoara, fructe, lapte de cocos.
- 600 g file de curcan
- 6 morcovi
- 1 ceapă
- 300 g varză de China
- 2 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- 200 ml supă
- 4 beţe de scorţişoară
- 4 fructe stea
- 100 ml lapte de cocos (cutie)
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii rotunde. Pregătiţi legumele, tăiaţi morcovii rondele, ceapa cubuleţe, iar varza bucăţi. Incingeţi uleiul de susan într-o tigaie mare şi prăjiţi acolo fâşiile de curcan.
Condimentaţi carnea cu sare şi piper. Adăugaţi ceapa şi prăjiţi în continuare. Stingeţi cu supa, apoi adăugaţi morcovii, batoanele de scorţişoară şi fructele stea. Lăsaţi totul să fiarbă încet, 5-8 minute. Scoateţi batoanele de scorţişoară şi fructele stea.
Adăugaţi varza, încorporaţi-o cu grijă şi fierbeţi în continuare 1-2 minute. Condimentaţi cu sare, piper şi lapte de cocos. Dacă doriţi, ornaţi cu mirodeniile. Mirodeniile întregi se îndepărtează cu uşurinţă după fierbere, mai ales dacă le lăsaţi să fiarbă într-un recipient mic, pentru ceai.
Poftă bună!