File de dorada cu fenicul si rosii
PrinteazaFile de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin, suc de lamaie, busuioc si unt.
- 300 g file de doradă
- sare
- amestec de piper cu coajă rasă de lămâie
- 1 roşie
- 2 bulbi de fenicul
- 3 linguri de ulei de măsline
- 5 linguri vin alb
- suc de lămâie
- 2 fire de busuioc
- 1 lingură unt rece
Mod de preparare:
Se spală peştele cu apă rece, se usucă cu hârtie absorbantă şi se taie în medalioane. Se condimentează pe ambele părţi cu sare şi amestec de piper cu coajă de lămâie. Se taie capacul de la roşie, se opărește, apoi se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie fâşii.
Se taie bulbii de fenicul în două, se îndepărtează cotorul, apoi se taie în segmente. Se încing 2 linguri de ulei în tigaie, se sotează feniculul 3 min. pe toate părţile, se adaugă 2 linguri de apă şi se înăbuşă acoperit 5 min., până devine moale.
Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei; se prăjește peştele 2-3 min. Se adaugă vinul, se acoperă şi se lasă la foc mic până se termină şi legumele. În tigaia cu fenicul se adaugă roşiile, sare şi piper şi se mai lasă pe foc, neacoperit, 2 min. Se toacă frunzele de busuioc şi se adaugă, cu untul, peste peşte.
Peştele în sos şi feniculul fiert se așază pe farfurii calde și se servesc imediat.
File de dorada cu fenicul si rosii
Pofta buna!