File de doradă cu ghimbir
PrinteazaO reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie, seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz, patrunjel, piper, adive si zahar.
- 2 dorade (câte 400 g fiecare)
- 40 g ghimbir proaspăt
- 1 lămâie
- 1 linguriţă seminţe de anason
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru cartofi:
- 250 g cartofi
- 35 g praz
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
pentru andive:
- 200 g andive
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 lingură zahăr
- sare
Mod de preparare:
Curăţă doradele şi taie-le fileuri. Curăţă cartofii şi prazul. Taie cartofii cubuleţe şi prazul rondele. Prăjeşte prazul într-o tigaie cu ulei încins; adaugă cartofii, amestecă-i cu prazul şi prăjeşte-i 5-6 minute la foc mediu.
Pune sare şi piper, după gust, şi presară pătrunjelul tocat. Stinge focul şi ţine cartofii la cald.
Desfa frunzele andivelor şi spală-le sub jet de apă rece. încinge uleiul într-o tigaie, adaugă frunzele de andive, pune sare, după gust, şi prăjeşte-le 2 minute. Presară frunzele de andive cu zahăr, lasă-le până se colorează puţin, apoi opreşte focul.
Curăţă ghimbirul de coajă, taie-1 bastonaşe fine şi pu- ne-le într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă fileurile de doradă pe care le-ai presărat cu sare, după gust, şi cu seminţele de anason măcinate. întoarce fileurile după 2 minute, toarnă peste ele zeama de lămâie şi lasă-le încă 2 minute.
Pune pe fiecare farfurie câteva frunze de andive, aşază peste ele 2 linguri de cartofi şi aranjează alături câte o bucată de doradă. Serveşte imediat.
File de doradă cu ghimbir
Pofta buna!
Foarte bun fileu de dorada cu ghimbir