File de macrou cu sos de rosii
PrinteazaFile de macrou cu sos de rosii din: file de macrou, vin, rosii, ardei, ulei, lamaie, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, orez.
- un kilogram fileuri de macrou
- 300 ml vin alb sec
- 6 roşii
- doi ardei capia
- un ardei gras
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- o lămâie
- două cepe
- 5 căţei de usturoi
- o lingură de pastă de tomate
- sare
- piper
- pătrunjel
- orez
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cuburi. Ardeii capia şi ardeiul gras se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală, se taie bucăţi şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie bucăţi mai mari şi se pun la călit în uleiul încins.
Când au început să se înmoaie se adaugă ardeii, se mai călesc timp de cinci minute şi apoi se pun roşiile. Se toarnă o cană de apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate.
Fileurile de macrou se spală, se condimentează şi se eşază într-o tavă. Amestecul fierbinte se pasează cu un blender, se condimentează, dacă mai este nevoie, şi se toarnă peste peşte. Se adaugă pastă de tomate.
Se adaugă şi vinul alb, se presară pătrunjel tocat, se ntro- duce tava în cuptor şi se ţine 45 de minute la foc potrivit. Se serveşte fierbinte, cu orez fiert, presărat cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!