File de merlucius cu sos alb si porumb dulce
PrinteazaFile de merlucius cu sos alb si porumb dulce
- 250g merlucius file
- 200ml smântână
- 200ml iaurt gros
- 100g lămâie
- 20g piper boabe
- 2 foi de dafin
- 30ml oţet
- 1 leg. mărar
- 270g porumb dulce conservat
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert, cu foi de dafin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi se fierbe circa 7-8 minute, în timpul în care peştele fierbe, se pregăteşte un sos alb din smântână, iaurt, mărar tocat mărunt şi zeamă de lămâie.
Se amestecă şi se potriveşte cu sare. Când peştele a fiert, se scoate pe farfurie şi se pune deasupra sosul alb.
Ca garnitură se foloseşte porumbul dulce.
Pofta buna!