File de miel cu ghimbir
PrinteazaFile de miel cu ghimbir din: file de miel, ulei de susan, sare, piper, usturoi, ghimbir, rozmarin, muraturi, smantana.
- 500 g file de miel
- 2-3 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- praf de usturoi, de ghimbir şi de cardamom
- 1 praf de rozmarin
- 250 g amestec de murături
- 1-2 linguri smântână grasă
Mod de preparare:
Se spală carnea, se lasă la scurs şi se taie fâşii subţiri. Se amestecă uleiul cu condimentele şi se marinează carnea cca 15-20 minute. Se adaugă fâşiile de carne împreună cu marinada intr-un wok încins şi se prăjesc cca 5-6 minute, amestecând continuu.
Se adaugă murăturile împreună cu zeama şi se amestecă 3-4 minute. Apoi se adaugă smântână. Fâşiile de carne şi legumele se aşază pe farfurii, şi se serveşte.
Pofta buna!